Tenure track -urajärjestelmä

Professorien urapolku eli tenure track on Aalto-yliopiston keskeisin akateeminen urapolku luoden perustan yliopiston pyrkimyksille päästä maailman huippuyliopistojen joukkoon.

Tenure track tarjoaa tutkijoille selkeän ja hyvin tuetun urapolun kohti professoritason tehtäviä. Urajärjestelmän periaatteena on, että sekä yliopisto että yksilö sitoutuvat akateemiseen uraan. Selkeät odotukset ja kannustimet sekä henkilökohtaisen, ammatillisen ja akateemisen kasvun tukeminen ovat olennainen osa järjestelmää. 

Videolla korkeakoulun apulaisprofessori Vishal Singh kertoo oman kokemuksensa tenure track -urajärjestelmästä.

Tenure trackin tavoitteet

Professorien urajärjestelmän tavoitteena on tukea jokaisen urapolulla etenevän akateemista vapautta ja edistää siten huippuyliopistotason saavuttamista tutkimuksessa, opetuksessa ja akateemisessa johtamisessa sekä yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa.

Urapolku

Rekrytoinnit voidaan hakijoiden kokemuksesta ja pätevyydestä riippuen tehdä mille tahansa Aalto-yliopiston akateemisen urapolun kolmesta tasosta:

  1. Apulaisprofessori (Assistant Professor)
  2. Professori, taso 1 (Associate Professor)
  3. Professori (Full Professor)

Urallaan erityisen ansioituneille professoreille voidaan myöntää kunnianosoituksena ylennys Aalto-professoriksi (Aalto Distinguished Professor).

Lue lisää aalto.fi-sivuilta.

Aalto-yliopiston työpaikat löydät myös aalto.fi-sivuilta.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 05.06.2015.